2024.03.28, Csütörtök

Már záródnak a BKK beléptetőkapui a Deák téren

BKK

2017.10.17. 13:37

Hosszabb távon a papíralapú jegyek és bérletek teljes kiváltása a cél.

Hirdetés

Vasárnap újabb fázisába lépett a fővárosi metrókra tervezett beléptetőkapuk tesztelése. A BKK honlapján kiderül, a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál az eddig nyitva álló kapuk mostantól automatikusan nyílnak és záródnak. A teszt egyelőre csak a kifelé közlekedő utasokat érinti, befelé továbbra is nyitott kapukkal találkozunk. Az új üzemmód most még csak csúcsidőszakon kívül működik, néhány hetet követően pedig a csúcsidőszakban is.

A BKK augusztus végén helyezte ki a tíz darab kaput a metróállomáshoz, ezek a fokozatosság elvét követve az első hetekben mindkét irányban nyitott állapotban voltak.

A kapuknál történő belépésnél továbbra is a megszokott módon történik az utazási jogosultságok ellenőrzése.


11 ezer készüléket, és 810 kaput telepítenek

A kaputesztelés célja a fokozatos átállás a majdani elektronikus jegyrendszerre. Az egész Budapestet érintő fejlesztésben összesen 810 kaputestet, majdnem 530 állomási és megközelítően 11 ezer járművekre kihelyezett érvényesítő készüléket telepítenek majd a városban.

A BKK közleményében az áll, az elektronikus jegyrendszer elindulásával a papírra nyomtatott jegyek és bérletek fokozatosan megszűnnek, szerepüket az elektronikus utazási kártyák veszik át.

HelyimetróBKKtömegközlekedés