2024.03.28, Csütörtök

Újjáélesztik a Vakok Kertjét a Városligetben

mti

2017.10.21. 11:00

A körülbelül egy hektáros terület útjait, és építményeit újjáépítik, a rekonstrukciót várhatóan 2018 márciusában fejezik be a fővárosi parkban.

Hirdetés

A hónap végéig elindul a Városliget tájépítészeti átalakulásának első üteme: a mintegy 1 hektáros területen fekvő Vakok kertje revitalizációjával kezdődnek meg a munkálatok, melyek várhatóan 2018 márciusára véget is érnek. Az 1972-ben felépített park korszerűsítése azért is vált időszerűvé mert számos, a vakokat és gyengénlátókat segítő intézmény és szervezet működik a környezetében – derül ki a Városliget Zrt. sajtóközleményéből.

 

Városliget Zrt.

 

Megmarad a régi szerkezet, de kibővitik

 A felújítás során a kert meglévő alapstruktúrája nem változik, a tájékozódást és orientációt segítő, speciálisan burkolt, sugár irányú utakat és körutakat újjáépítik. Ezen felül egy további sétánnyal bővül a park, illetve a benne található építményeket (támfal, korlát, pergola, vízarchitektúra) is felújítják.

A régi rossz állapotú faház helyett egy speciálisan a vakok igényeihez igazodó akadálymentes épületet alakítanak ki, amelyben akadálymentes mellékhelyiségek is helyet kapnak. A kertben használatos játszóeszközök, kisebb szerszámok tárolására beépített szekrényeket építenek. A meglévő csobogók, vízmedencék, valamint a játszófelületek is megújulva várják majd a kert használóit.

 

Nem változik a kert szerepe

A Vakok kertje el van kerítve, a terület továbbra is kizárólag a vakok és látássérültek számára lesz korlátlanul hozzáférhető. A belépést kártyás rendszerrel oldják meg, amivel a jelenlegi rendszernél biztonságosabb és kényelmesebbé teszik a park látogatását.

Liget Budapest ProjektHelyiBudapestVárosligetpark