2024.03.29, Péntek

Alapítványi segítséggel kapott új rehabilitációs gépet a Szent János Kórház

MTI

2018.04.26. 16:54

A gyermekek mozgásterápiájában használt eszközt eddig csak bérelték, most azonban saját tulajdonba került a közel 1 millió forintos gép.

Hirdetés

Új rehabilitációs gépet kapott a Szent János Kórház és Észak-Budai Egyesített Kórházak gyermekgyógyászati rehabilitációs osztálya. Az Aprónép Alapítvány segítségével beszerzett eszközt csütörtökön adták át az intézménynek. Az itt kezelt gyermekek mozgás- és járássegítő terápiáját javító gép megvásárlásához szükséges 900 ezer forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma civil szervezeteknek kiírt pályázatán nyerte el az alapítvány.

Medveczky Erika osztályvezető főorvos elmondta, a most átadott készüléket éveken keresztül kölcsönözték, azonban a sikeres pályázattal most meg is tudták vásárolni.

A kórház Bolyai utcai telephelye komplex mozgásszervi, neurológiai, pedagógiai ellátást nyújt az erre rászoruló gyermekeknek, akiknek szüleit bevonják a rehabilitáció folyamatába, így a szülők által itt elsajátított mozgásfejlesztő terápiákat otthon is folytatni tudják a gyerekekkel.

Országosgyerekekkórházfejlesztés