2024.04.19, Péntek

Pöttöm pelét mentettek meg a Budakeszi Vadasparkban

ng.hu

2017.10.17. 13:44

A Panna névre keresztelt rágcsáló óvodásoknak fogja tanítani a felelős kisállattartást.

Hirdetés

Szokásos madárodú-ellenőrzésük közben találtak rá egy elanyátlanodott pelekölyökre a Budakeszi Vadaspark munkatársai augusztusban. Az elárvult kisállatot az állatgondozók Pannának nevezték el és magukhoz vették, majd kézből kezdték etetni egy speciális cumi segítségével.

Pele Panna szeme mostanra kinyílt, a farka is szépen meglomposodott és testsúlyát létszeresére növelte. Az állatka a hazánkban őshonos nagy pelék közé tartozik, kedvenc eledele a kecsketej, de sok gyümölcsöt is eszik.

 

A kitartó gondoskodásnak köszönhetően Panna makkegészséges és hamarosan elkezdhet segíteni a vadaspark nemrégiben indított óvodapedagógiai programjában a felelős állattartás szabályainak megismertetésében.

 

Nem minden magányos kisállat árva

Az állatgondozó munkatársak a kispele története elmesélése mellett arra is fel akarják hívn a jószándékú erdőjárók figyelmét, hogy az árvának tűnő állatok nem mindig azok, előfordul, hogy anyjuk vadászik, gyűjtöget, vagy csak elijedt az emberek miatt. Ezért fontos, hogy tapasztalt és kompetens állatgondozó szakemberhez forduljanak a természetbarátok, ha ilyen gyanújuk van.

 

 

BudakesziHelyiBudakeszi Vadasparkállatok