2024.03.29, Péntek

Dunakeszi hamarosan birtokba veheti új uszodáját

dunakeszi.hu, magyarepitok.hu

2017.11.04. 20:30

Kilenc nap múlva már a lakosság is használhatja az új létesítményt, aminek felépítését egy helyi lakos 70 millió forintos adománnyal segítette.

Hirdetés

Befejeződik a Gérezc Attila Városi Tanuszoda terheléses tesztelése – adta hírül a dunakeszi.hu. Az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok (NSK) szerint várhatóan a november 13-ai héten nyitják meg a létesítményt a nagyközönség előtt.

A fedett tanuszoda két tanmedencét tartalmaz, a kisebbik 10x6, a nagyobbik pedig 25x15 méteres. A létesítményt a budapesti Trend Építő Zrt. kivitelezte.

Az iskolások uszásoktatásának október óta a városi tanuszoda ad helyet, az azóta eltelt időszak tapasztalatait összegyűjtve véglegesítik hamarosan az intézmény működését.

Az NSK és az önkormányzat tárgyalásainak köszönhetően a tervezett nyitvatartást (8-20 óra) képest bővítették, így már reggel, az iskolai úszásoktatás előtt használhatja az uszodát a lakosság.

A 368 millió forintos állami támogatásból megvalósult létesítményhez egy helyi lakos több mint 70 millió forintos adománnyal járult hozzá.

DunakesziHelyisportberuházások