2024.04.23, Kedd

A legfrissebb eredmény a polgármesteri hivatal és egy általános iskolai épület energetikai korszerűsítése, mely közel 245 millió forintból történt meg.

Hirdetés

Befejeződött a polgármesteri hivatal és az Andrássy Gyula Általános Iskola energetikai korszerűsítése Vecsésen. A város az idén tavasszal indult projektre 237,3 millió forint európai uniós támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében. A projekt megvalósítási összköltsége bruttó 244,9 millió forint, az önerő 7,6 millió forint volt, a támogatás mértéke tehát 96%-os.

A kivitelezési munkálatokat sikeres közbeszerzési eljárást követően két vállalkozás nyerte el. Az általános iskola felújítását a vecsési székhelyű Reogroup Kft. végezte, aki az iskola működése mellett kezdte a munkálatokat. Először az iskola nyílászáróinak cseréje történt meg jó hőtartó képességű műanyag ablakokra, majd az épület egésze külső- és földémszigetelést kapott. Záró lépésként kerültek felhelyezésre és beüzemelésre a napelemek, melyek a megújuló energia hasznosítása által látják el az intézményt villamos energiával.

A polgármesteri hivatal kivitelezését a HC Építő Kft. végezte, aki már a Városközpont pályázat keretében megépült Bálint Ágnes Kulturális Központ záró munkáinál is szakszerű munkát végzett és most is sikeresen működött együtt vecsési alvállalkozókkal. A hivatal először pályázaton kívüli forrásból új tetőszerkezetet kapott, majd ezt követően műanyag nyílászárókra cserélték a majd 40 éves ablakokat, valamint a jó hatásfokú energia megtakarítás érdekében az épület födém- és külső hőszigetelt kapott. Végül itt is felkerültek a hivatal áramigényét jelentősen kiszolgáló napelemek.

 

Kiváló energetikai tanúsítványt kaptak az épületek

A kivitelezést követően mindkét épület energetikai tanúsítványt kapott, mely szerint az általános iskola „CC” besorolást ért el. A polgármesteri hivatal épülete még ennél is jobban teljesített, „BB” besorolást kapott. Ennek a kiváló értéknek az eléréséhez persze hozzájárult a tavalyi évben, önerőből végrehajtott fűtés korszerűsítés is, mely keretében a régi gázfűtést, nagy hatásfokú, energiatakarékos fűtő-hűtő, ún. VRV rendszerre cserélték le.

Ezzel a két intézménnyel immár a város szinte összes közintézménye megújult és energiatakarékosan működik.

iskolafelújításHelyiépítőipari cégekközépületek energetikai korszerűsítéseVecsésKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)