2024.04.18, Csütörtök

A Széll Kálmán tér és Bel-Buda után a Millenáris is a megújulás útján

mti

2017.12.17. 09:16

Az első ütem végén az új parkot adták át, a hathektáros terület minden elemében újjászületik.

Hirdetés

Befejeződött a Millenáris felújításának első üteme. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a projekt sajtóeseményén úgy fogalmazott, a hathektáros bel-budai terület minden elemében átalakul, most a felújított parkot adták át.  

Császár Dániel, a Millenárist felügyelő Miniszterelnökség helyettes államtitkára elmondta, a Millenáris újjászületésével új városnegyed jön létre. Az épülő Nemzeti Táncszínház a művészeti kreativitásnak, a startup campus a kreatív vállalkozásoknak, a Millenáris programjai a kreatív időtöltésnek adnak teret.     

Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, 2001-es megnyitása óta a Millenáris majdnem 10 millió vendéget fogadott, és 1500 rendezvény helyszíne volt.  

Láng Zsolt II. kerületi polgármester az önkormányzat, a főváros és a kormány példamutató együttműködésére hívta fel a figyelmet. A Millenárist körbevevő bel-budai utcákat és a tereket az önkormányzat, a közeli Széll Kálmán teret pedig a főváros újíttatta fel. Ezt egészíti ki a kormánytámogatással megvalósuló Millenáris-fejlesztés.

HelyiMillenáris