2024.03.28, Csütörtök

Átadták az angyalföldi vasutat a tömegközlekedéssel összekötő beruházást

bkk.hu

2017.12.31. 09:06

Mostantól a villamos- és buszjáratok, illetve a vasút között akadálymentes, lifttel ellátott kapcsolaton keresztül lehet átszállni.

Hirdetés

Új villamos- és buszmegállót adott át a forgalomnak Angyalföld vasútállomásnál a BKK. A társaság honlapja szerint a beruházás megteremtette a 12M, a 14M metrópótló villamos, a 30-as buszcsalád, valamint az esztergomi vasútvonalon közlekedő vonatok közti közvetlen átszállási lehetőséget.

A projektet  az Uvaterv Zrt. tervei alapján az A-Híd Zrt. kivitelezte.


Így vált könnyebbé az átszállás

A két említett villamos, továbbá a 30-as, a 30A, a 230-as, a 914-es és a 914A busz új megállóhelye az kibővített vasúti aluljáróból immár közvetlenül közelíthető meg. A villamos- és buszjáratok, valamint a vasút között akadálymentes, jelzőlámpával biztosított átszállási kapcsolat létesült. A Béke utcai aluljáróból a vasúti peronokra a feljutás lépcsőn és liftekkel is biztosított.

A közleményből kiderül, a fejlesztés által az új átszállási lehetőség nagy segítséget jelent az észak-nyugati agglomerációból érkező, Észak-Pest felé közlekedő utasoknak – különösen az M3-as metró felújításának idején. A vasúti aluljáró közvetlen közelében található villamos-megállóhely és buszmegálló átépítése a NIF Zrt. azon beruházásához kapcsolódott, melyben átépült az Angyalföld vasútállomás.

A BKK hangsúlyozza, hogy a többek között Angyalföldet és Óbudát is összekötő vonatok a városon belüli utazás alatt Budapest-bérlettel is igénybe vehetők.

HelyivasútvillamosAngyalföldbusz