2024.03.29, Péntek

Így kezdődik el a Néprajzi Múzeum építkezése a Városligetben

magyarepitok.hu

2018.01.05. 12:08

Az egyedi épület kialakításához szükséges föld-, területelhatárolási és közműkiváltási munkálatokon a Market és a Bohn dolgozik majd.

Hirdetés

A fővárosi Ötvenhatosok terén, a Liget Budapest projekt részeként épül meg a Néprajzi Múzeum látványos, homorú épülete. A 32 ezer négyzetméteres múzeumépület közel fele a föld alatt helyezkedik majd el, ennek a szerkezetnek a kialakításához szükséges a Market Építő Zrt. és a Bohn Mélyépítő Kft. munkája. A projekt költsége mintegy 2,5 milliárd forint lesz – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

 

A múzeum látványterve (neprajz.hu) 

 

Több mit 14 ezer négyzetméter résfalat építenek

A beruházás során a két vállalat az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékművét – mely a munkálatok helyszínén található – figyelembe veszi és nagy odafigyeléssel kezeli. Az alapvetően sík területen elbontják a helyszínen található kockaköveket, majd átültetik a területen található fákat, illetve elvégzik a vízmentesítési feladatokat is.

Kiássák a munkagödröt, több mint 14 ezer négyzetmternyi résfalat építenek ki egy 300 méter x 60 méteres területű, mintegy 10 méter mély területen, valamint elvégzik a szükséges közműmunkálatokat is. Ennek során

  • 407 méternyi csatornát váltanak ki,
  • közel 1 kilométernyi középfeszültségű vezetéket adnak át
  • és 640 méter Telekom-vezetéket helyeznek el.

 

Liget Budapest ProjektHelyiépítőipari cégekmúzeumMarket Építő Zrt.földmunkaBohn Mélyépítő Kft.