2024.03.29, Péntek

Teljesen felújítják és átalakítják Érd iskoláit

magyarepitok.hu

2018.01.22. 11:09

A ZÁÉV, a WHB és a Fejér-B.Á.L. több mint 22 ezer négyzetméternyi hasznos alapterületű oktatási és szociális célú épületet ad át, valamint hasonló mértékű felújításokra is sor kerül.

Hirdetés

14,8 milliárd forintos keretmegállapodás során végeznek el oktatási és szociális fejlesztéseket a Pest megyei Érd városában – derül ki az uniós közbeszerzési információkból.

A beruházás során több oktatási intézményt teljesen átépítenek, kibővítenek, illetve felújítanak, emellett szociális és gyermekjóléti központot építenek fel, valamint egy új általános iskola is elkészül. A fejlesztéseket a ZÁÉV Építőipari Zrt., illetve a Fejér-B.Á.L. Zrt-ből és a West Hungária Bau Kft.ből álló konzorcium fogja kivitelezni.

 

Hatszorosára nő a sportiskola

A jelenleg is működő Batthyány Sportiskolai Általános Iskola hasznos alapterületét a hatszorosára növelik, 1967 négyzetméternyi hasznos alapterületű épületet újítanak fel és 9568 négyzetméterrel bővítik ki a létesítményt. A projekt során egy nem csupán általános iskola, hanem gimnázium befogadására is alkalmas 24 tantermes épületkomplexumot alapítanak ki. A munkálatok során a tornacsarnok rekonstrukciójára is sor kerül, melegítőkonyhát, éttermet és kápolnát alakítanak ki.

Az intézmény fejlesztése több ütemben zajlik majd le, az iskola eközben folyamatosan működik majd.

A fejlesztéssorozatban a Kós Károly Szakképző Iskola főépületét is felújítják, illetve új tantermeket, egy 25 méter x 46,5 méteres tornacsarnokot, valamint egy műhelyépületet és egy 700 fős előadótermet is kialakítanak. Az intézmény tervezett hasznos alapterülete 8800 négyzetméter lesz és egy 3000 négyzetméteres, sportpályának is otthont adó kert is elkészül.

 

Zöldmezős beruházás indul

Érd fenyves-parkvárosi részén új általános iskolát alakítanak ki zöldmezős beruházásban. A 933-as helyrajzi számú ingatlanon 24 tantermes, külön tanuszodával és tornateremmel építik fel az új oktatási központot a tervek szerint több ütemben. A beruházásban mintegy 5000 négyzetméternyi hasznos alapterületű épületet és egy 7736 négyzetméteres, sportpályával kialakított kertet adnak át.

A keretmegállapodás során a Teleki Sámuel Általános Iskola rekonstrukcióját is elvégzik, az intézményt 12 tantermes gimnáziummá alakítják át. Kosárlabdapálya befogadására alkalmas új tornatermet adnak át és többek között parkolókat is kialakítanak. A tervezett intézmény összes hasznos alapterülete 5 022 négyzetméter lesz, a sportpálya és a kert pedig 7736 négyzetmétert fog elfoglalni.

 

A szociális ellátást is fejlesztik

Az iskolák mellett egy Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény kialakítása is a beruházás-sorozat részét képezi. A 20875-ös helyrajzi számú ingatlanon egy körülbelül 4500 négyzetméter alapterületű, háromszintes központot adnak át, illetve egy több mint 1300 négyzetméteres kertet is kialakítanak.

 

 

 

 

ÉrdiskolafelújításHelyisportberuházásokWest Hungária Bau Kft.iskolaépítésZÁÉV Építőipari Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.