2024.03.29, Péntek

Tovább javul az agglomeráció orvosi ellátása

mti

2018.01.31. 16:07

332 millió forintból fejlesztik a Gyömrő egészségügyi központját.

Hirdetés

Tovább folytatódik az Egészséges Budapest Program, melynek során mintegy tíz év alatt 700 milliárd forintnyi beruházással bővítik ki és újítják fel a főváros és Pest megye egészségügyi infrastruktúráját. Miután az elmúlt másfél héten bejelentették az Országos Onkológiai Intézet és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet többmilliárdos fejlesztéseit, most Gyömrő került sorra.

 

Már idén megkezdődnek a munkálatok

A Pest megyei város szakorvosi rendelőintézetét egy 332 millió forintos beruházásban újítják fel – derült ki Szúcs Lajos országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján.

A projekt során a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház részeként működő, mára elavult intézményt rekonstruálják és az orvostechnikai eszközparkját is jelentős mértékben bővítik. A munkálatok várhatóan már az idei év második felében megkezdődnek, a kivitelezéssel a tervek szerint 2019-re készülnek el.

Nagybaczoni Béla, a Bajcsy Kórház igazgató-helyettese elmondta: a gyömrői szakorvosi rendelő 2016 áprilisával integrálódott kórházukba. A rendelő egyik épülete az 1970-es, míg a másik a '80-as években épült, jelenleg Ecser, Gyömrő, Maglód, Mende, Sülysáp és Úri települések lakóit látja el.
 

 

egészségügyi fejlesztésHelyiGyömrőSülysápEcserMaglódMendeEgészséges Budapest ProgramÚri