2024.04.18, Csütörtök

Megújuló épületekkel és új tömbbel fejlesztik a váci kórházat

mti

2018.01.05. 14:56

A 150 ezer embert ellátó Jávorszky Ödön Kórház több mint ötmilliárd forintos beruházást hajt végre.

Hirdetés

Az Egészséges Budapest Program keretében a kormány 5,6 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a váci Jávorszky Ödön Kórháznak. A projektről Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára számolt be Vácon a kórház összdolgozói értekezletén.


Évente közel félmillió embert látnak el

Az elsősorban a járóbeteg-ellátásra szánt forrásból új járóbeteg-ellátó épülettömb jön létre és korszerűsítik a már meglévő épületeket. A támogatás lehetőséget ad új laboratóriumi, diagnosztikai eszközök vásárlására, orvosi és informatikai berendezések beszerzésére is.

A betegek száma a váci vonzáskörzetben megközelíti az évi 500 ezret. A 150 ezer embert ellátó kórház több mint ötmilliárd forintos fejlesztési támogatásáról múlt év végén döntött a kormány.


Többfunkciós sportcsarnok épül három éven belül

Rétvári Bence beszélt arról is, hogy a kórházban nem ez az első fejlesztés az elmúlt időszakban, hiszen mintegy 4,5 évvel ezelőtt már megvalósult egy csaknem 2 milliárd forintos beruházás. 

Hangsúlyozta, hogy a most odaítélt összeg a legnagyobb az Egészséges Budapest Program második ütemében, vagyis kiemelt támogatást jelent.    

Az államtitkár szólt arról: ez nem az egyedüli támogatás, amelyet Vác és környezete kapott, hiszen például 3 milliárd forintból megújul a város belső része és a múzeumi negyed is 1 milliárdos támogatásban részesült. Hozzátette, hogy a város 5 milliárd forintból egy többfunkciós csarnokot is kap az elkövetkező három évben.

A rendezvény végén bemutatkozott a kórház új főigazgatója, Urbán Edina, aki elmondta, a jövőben a betegellátás folyamatát is optimalizálni kívánják.

VácHelyikórházfejlesztés