2024.03.28, Csütörtök

A budafoki borospincék titkaiba kalauzol a megújult pincejárat

budafokteteny.hu

2018.02.19. 10:36

Sűrűbb menetrend mellett még több étterembe és pincébe látogathatunk el a belvárosból induló buszok segítségével.

Hirdetés

Március 3-án újra elindul a Budafoki Pincejárat program: minden hónap első szombatján - a tavalyi óránkénti indulás helyett – már félóránként indulnak a buszok a Budafoki Pincevilágba fél 2-től fél 9-ig. További újdonság, hogy a buszok nem a Stadionoktól, hanem a Blaha Lujza téri parkolóból indulnak. A belvárosban a Ferenciek terén és a Szent Gellért térnél is fel lehet szállni.

Új helyszínek, bővülő gasztronómiai kínálat és izgalmas kulturális programok várják a látogatókat. A napijegy ára online 1000, a buszon 1200 forint, amely korlátlan számú utazásra jogosít a belváros és a budafoki pincevilág között közlekedő körjáraton, és kedvezményes belépést biztosít az egyes helyszínekre. A kedvezményeket a kerületi lakcímkártyával érkezők idén is igénybe vehetik.

 

A nyitónapon a nemzetiségieké a terep

A március 3-ai szezonnyitó programon a kerületben élő nemzetiségiek mutatkoznak be egy-egy izgalmas kulturális programmal több helyszínen: a Seybold-Garab Pincében bolgár, a Lics Pincében sváb, a Magdolna Borklubban roma, míg a Katona Borházban görög népzenei program várja a látogatókat. Ez a gazdag zenei program csupán ízelítő az elkövetkezendő hónapok sokszínű kulturális eseményeiből, ahol egy-egy nemzetiség több helyszínen, több művészeti ágban is bemutatkozik majd.

Természetesen március 3-án sem marad el a nagy népszerűségnek örvendő Pincekvíz a Borköltők Társasága Pinceétteremben 19 órától, valamint a Borváros gasztronómiai előadása 16 órától, ahol ezúttal az erdélyi fejedelmi konyhák világába nyerhetünk betekintést.

A Borköltők mellett három új étteremmel is bővült a Pincejárat gasztronómiai kínálata: a Vasmacska étterem, a Promontor Étterem és az Istvántanya Vendéglő is 10% kedvezményt biztosít a Pincejárat napijeggyel vagy kerületi lakcímkártyával érkező vendégeinek. Most először csatlakozik a Várszegi Pincészet is Pincejárat programba.

HelyiturizmusborBudafokborászat