2024.04.25, Csütörtök

Életmentő műszerrel szerelték fel a budaörsi sürgősségi kocsit

pestpilis.hu

2018.02.22. 11:28

Az általában csak mentőkben és rohamkocsikban használt többmilliós eszköz EKG-t készít, méri a pulzust és a véroxigénszintet is.

Hirdetés

A Lifepak 12 típusú életmentő készülék hazánkban általában csak a mentők és a speciális esetekre kiküldött mentős rohamkocsik felszerelésében található meg. Most Budaörsön az orvosi ügyelet sürgősségi autója is kapott a kulcsfontosságú műszerből, melynek ára többmillió forintra rúg – derül ki a Budaörsi Egészségügyi Központ sajtóközleményéből.

A készülék többek között folyamatosan monitorozza a szívműködést, a véroxigénszintet és EKG-t is tud készíteni. Emellett adott esetben az intubálás helyességét is ellenőrizni tudja és pacemakerként is működik.

 

40 ezer ember egészségügyi ellátását fejlesztették

„Reméljük, hogy csak ritka esetben lesz szükség a készülék használatára, hiszen ilyenkor már a beteg élete forog kockán” – fejtette kis dr. Spányik András, a Pest megyei városi ügyeletet szervező orvos.

A Budaörsi Egészségügyi Központ által működtetett orvosi ellátás Törökbálint sürgősségi lefedettségéért is felelős. A területen összesen több mint 40 ezren élnek.

BudaörsHelyiegészségügyorvosTörökbálint