2024.04.18, Csütörtök

Iskolabővítés jön a helyhiánnyal küszködő II. kerületbe

pestpilis.hu

2018.02.23. 11:57

A főváros egyik legnépszerűbb intézménye a Szabó Lőrinc Gimnázium, mely most négy új tantermet kap.

Hirdetés

Négy új tanteremmel bővül, valamint energetikailag is megújul a II. kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője.

Az iskola energetikai felújítása uniós támogatásból valósul meg. Hőszigetelés kerül az épületre, új külső nyílászárókat építenek be, új lesz a hűtő-fűtő rendszer is, s mindezt napelemes rendszer telepítése egészíti ki. A zsúfoltságot megszüntető tanterem-bővítést a kormány által biztosított forrás teszi lehetővé. Az intézmény fejlesztésének pontos költségei még nem ismertek, mert a munkálatok még a tervezésnél tartanak.

Varga Mihály elmondta: a II. kerületben folyamatosan emelkedik a gyermeklétszám, az iskolák teljes mértékben kihasználtak, sőt néhány intézményben helyhiánnyal is szembe kell nézni. Az elmúlt néhány évben szerencsére számos oktatási és nevelési intézményfejlesztést tudtak megkezdeni. Láng Zsolt II. kerületi polgármester hangsúlyozta, hogy a helyi iskolákkal és a fenntartóval való együttműködés folyamatos, a fejlesztésekhez megadnak minden tulajdonosi támogatást.

Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató hozzátette: a Szabó Lőrinc iskola a főváros egyik legnépszerűbb oktatási intézménye. A többször nevet és feladatot váltó iskola 1960-ban, fennállásának századik évében költözött jelenlegi épületébe, 1995-től működik gimnáziumként is, és négy évvel később vált kéttannyelvűvé. Épp a nyelvi képzés, a csoportbontások miatt van szükség újabb tantermekre az iskolában, amely a közelmúltban csaknem száz informatikai eszközt is kapott.

iskolafelújításHelyiközépiskolaII. kerület