2024.04.19, Péntek

Összesen 14 településen több mint ötezer háztartást kötnek be a csatornahálózatra Észak-Magyarországon. Pest megyében négy település érintett.

Hirdetés

A TED-en megjelent az Észak-Magyarország régiójában kiírt szennyvízelvezetési és szennyvízkezelési fejlesztés közbeszerzését. A Mészáros és Mészáros Kft., valamint az Euroaszfalt Kft. által kivitelezett projekt 14 települést érint, köztük négy Pest megyeit.

A beruházó NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint Pest megye keleti térségében Kartal és Verseg településen a szennyvíztisztító telepet fejlesztik, emellett hálózati rekonstrukció is történik. Szintén Pest megyében Fóton 637 ingatlant kötnek be a szennyvízhálózatra, míg Telkiben 221 háztartást.

A Heves megyei Heréd és Nagykökényes településeken 131 háztartást kötnek be a szennyvízhálózatra, emellett hálózati rekonstrukciót szennyvíztelep-fejlesztést is végrehajtanak. A Heves megyei Kerekharaszton a 361 háztartás bekötése mellett négy átemelő is megépül.


A legnagyobb fejlesztés a megyehatárnál lesz

Bátonyterenye településen gravitációs gerinccsatorna és nyomóvezeték egyaránt épül, itt 197 háztartást kötnek be, illetve a meglévő hálózatot is rekonstruálják. A szintén Nógrád megyei Salgótarjánban 404 új bekötés jön létre a szennyvízhálózaton, négy átemelő épül, valamint rekonstruálják a hálózatot.

A Nógrád és Heves határán, a 21-es útnál egymás közelében fekvő Jobbágyi, Szurdokpüspöki, Szarvasgede, Ecseg és Csécse települést együtt érinti a fejlesztést. Ebben a térségben összesen 3250 ingatlan kerül bekötésre, 18 átemelőt építenek ki. Emellett szennyvíztelep-fejlesztés és hálózati rekonstrukció is szerepel a tervben.

 

HelyiKartalEuroAszfalt Kft.szennyvízMészáros és Mészáros Kft.SalgótarjánBátonyterenyeSzurdokpüspökiJobbágyiFótTelkiBoldogHerédKerekharasztSzarvasgedeEcsegVersegCsécse