2024.04.26, Péntek

Kibővítik az ORFI-t

magyarepitok.hu

2018.03.20. 12:10

Összesen 17,78 milliárd forintból építtet az állam új szárnyat a fővárosi Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézetnek.

Hirdetés

Folytatódik az Egészséges Budapest Program (EBP), kedden bejelentették a 2025-ig 700 milliárd forintnyi fejlesztést magába foglaló projektsorozat következő elemét. Most a budapesti Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) fejlesztésére és korszerűsítésére különítettek el közel 18 milliárd forintot az óriásprogram keretében - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóközleményéből.

 

2021-ben már az új épületben gyógyulhatnak a páciensek

Az intézményt kibővítő és megújító beruházás több lépcsőben fog megvalósulni. Idén 805 millió forintot fordítanak az intézet teljes körű felújításának és egy új szárny kialakításának tervezési feladataira. Az ORFI-t kibővítő tömbben 15 ezer négyzetméteren kezelhetik majd a reumás pácienseket a Frankel Leó úton.

Az év végéig emellett számos orvostechnológiai, betegbiztonsági és informatikai fejlesztés valósul meg a nagymúltú intézményben összesen mintegy 1,5 milliárd forintból. A teljes beruházássorozat várhatóan 2021-re épül fel.

 

 

egészségügyi fejlesztésHelyiBudapestEgészséges Budapest Program