2024.04.20, Szombat

Környezetbarát hulladékfeldolgozó üzem épül Érden

mti

2018.03.28. 16:29

Még idén elkezdődik a munka a telephelyen, miután a Pest megyei város 2,4 milliárd forintnyi támogatást szerzett a projektre.

Hirdetés

Nem csupán Érd hanem számos közeli Pest megyei település közösségi hulladékát fogja összegyűjteni és feldolgozni a főváros agglomerációjában fekvő város hamarosan felépülő telephelye – derült ki a projektet bejelentő keddi sajtótájékoztatón. A projekthez az érdi önkormányzat biztosít egy 20 hektáros területet. Az építkezés a tervek szerint az év második felében kezdődik meg és 2019-ben ér majd véget.

 

A hulladék egyharmadát újra tudják majd hasznosítani

Az újonnan épülő hulladékfeldolgozóban hasznosítani is fogják a több százezer ember tevékenysége során keletkezett szemetet. Az eddig is a szelektív szemléletnek megfelelően kezelt papír-, műanyag- és fémhulladék feldolgozásán túl az új, modernebb válogatógépek jóvoltából már az üveghulladék hasznosítása is lehetővé válik.

 

illusztráció (coparm.net)

Érd polgármestere, T. Mészáros András kifejtette: az új telephely kialakításával a terv szerint a begyűjtött hulladék hozzávetőleg egyharmadából nyerhetnek majd vissza értékes, újrahasznosítható anyagot.

ÉrdHelyiszelektív hulladékgyűjtés