2024.03.29, Péntek

Új épületszárnyat kapott Balassagyarmat kórháza

mti

2018.03.14. 15:38

A Pest megye északkeleti felén lakóknak is fontos egészségügyi intézet régen várt átalakítása ért véget.

Hirdetés

1,8 milliárd forintos uniós támogatás felhasználásával alakították ki a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház (Kenessey) új épülettömbjét – hangzott el a szerdai ünnepélyes átadón. A Nógrád megye második legnagyobb városában található létesítmény új épületszárnyán 2001 óta dolgoznak több ütemben. Összesen 5 ezer négyzetméteren végeztek el jelentős átalakításokat és felújításokat, 900 négyzetméteren pedig új építkezésre került sor.

 

 

A kórház műszer- és eszközparkja is megújult

A kivitelezés során megújult és új helyre került

  • a stroke centrumot magában foglaló neurológiai osztály,
  • a traumatológiai osztály
  • és a hospice és ápolási osztály is.

Emellett új helyet kapott a többek között a központi sterilizáló, a központi laboratórium, a mikrobiológia, a CT, valamint a transzfuziológiai osztály is. A kórházban továbbá új orvostechnológiai, labor- és képalkotó berendezéseket, illetve diagnosztikai, terápiás és sterilizáló eszközöket szereltek fel.

 

Az országhatáron túlról is jönnek a Kenesseybe

A Kenessey a régió különösen fontos egészségügyi intézménye, nem csupán Nógrád megyéből, hanem szükség esetén távolabbi területekről érkező betegeket is ellát. Még Szlovákiából is érkeznek azonnali ellátásra szoruló betegek a határhoz közel fekvő kórházba.

HelyiegészségügykórházfejlesztésBalassagyarmat