2024.04.16, Kedd

Sztárséf bevetésével születik újjá a Gundel

forbes.hu

2018.04.04. 12:14

Litauszki Zsolt korábban két Michelin-csillagos étteremben is dolgozott, tucatnyi különböző stílusú vendéglátóhely fejlesztésében vett részt.

Hirdetés

Visszanyerheti fényét és méltó lehet nevére a Gundel Étterem – írja a Forbes internetes oldala. A lap híre szerint az étterem élére Litauszki Zsolt séfet igazolták le.

A váltást a Danubius Hotels Group közleményben tudatta, amiből kiderül, hogy a séf a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja. A Zsidai Group korábbi kreatív séfje közel két évet töltött Costa Ricán, innen érkezik áprilisban a Gundel Étterembe, ahol egy új irányvonal kidolgozása lesz a feladata. A Gundel idén ügyvezető igazgatót is cserélt, Bándoli Attilát a német Peter Knoll váltotta.

Litauszki Zsolt Ausztriában kilenc évet töltött, ezalatt két Michelin-csillagos étteremben is dolgozott. 2008-ban tért vissza Magyarországra, a Maligán borétterem üzemeltetőjeként. 2009 és 2016 között a Zsidai Group második éttermének nyitása után további 12 különböző stílusú vendéglátóhely létrejöttében és üzemeltetésében vett részt, és dolgozta ki a menükínálatot (pl.: Pierrot, Kempinski Hotel Corvinus ÉS Bisztro, Baltazár Hotel és Étterem, Pest Buda Hotel és Bisztro, Opera Café, Spíler, Jamie’s Italian).

HelyiétteremgasztronómiaGundel Étterem