2024.04.23, Kedd

Pest megyében is lakott területre tévedt egy medve

nlcafe.hu

2018.06.05. 16:36

Hétfő hajnalban több lakos is látta az abonyi utcákon bóklászó állatot, mely a helyi általános iskolán keresztül hagyta el a települést.

Hirdetés

Miután nemrég Nógrád megyében fényképeztek le egy barnamedvét a lakosok, most a Cegléd közeli Abonyban jelent meg egy fajtársa – számol be az nlcafe.hu. A nagytestű ragadozó a hétfő kora reggeli órákban látogatta meg a várost. Abonyi túrája alatt békésen viselkedett, több utcán is végigsétált, majd a helyi általános iskola fás udvarán át hagyta el az emberlakta területet.

Az abonyiak jelentették a medvét a rendőrségnek, azonban az esemény szokatlan mivolta miatt a hatóság nem hitt nekik és mire kiszálltak a helyszínre, az állat már el is hagyta azt.

Az elmúlt hetekben nem csupán Nógrád és Pest megyében, hanem a hevesi Pétervásárán is találkozhattak medvével a helybeliek. A csúcsragadozó egykor őshonos volt Magyarország területén, azonban a vadászat miatt a Kárpátokba szorult vissza. Az elmúlt időszakban azonban a szlovákiai medveállomány szaporulata miatt a dél felé vándorló egyedek újból megtelepedtek hazánkban.

HelyitermészetmedveAbony