2024.04.19, Péntek

Több mint 800 diák lakhat az ELTE felújított kollégiumában

mti, magyarepitok.hu

2018.09.20. 13:15

Elkészült a fővárosi egyetem Nagytétényi úti kollégiumának nagyszabású korszerűsítési beruházása.

Hirdetés

Átadták szerdán az Eötvös Lóránt Tudományegyetem (ELTE) Budatétényen található megújult kollégiumát. A négy épületes, 12 ezer négyzetméteres épületet energetikai, valamint általános építészeti szempontból is korszerűsítették. Mostantól a szocreál korszakban felépült és korábban jelentősen leromlott állapotú épület megfelelhet majd a modern oktatás elvárásainak.

A több mint 800 férőhelyes Nagytétényi Úti Kollégium (NUK) a székesfehérvári F-Építő Generál Zrt. és a budapesti Rekon Zrt. kivitelezésében készült el mintegy 3 milliárd forintból. A projektet 1,3 milliárd forinttal az uniós operatív programok finanszírozásából, nagyobb részben pedig egyetemi önrészből valósították meg.

 

Az elmúlt 30 év legnagyobb kollégiumi beruházása

Ilyen értékű kollégiumi beruházás nem sok volt Magyarországon az elmúlt harminc évben – mondta el az átadási ünnepségen Németh Zsolt országgyűlési képviselő, majd kiemelte: a projekt végrehajtása jelentős teljesítmény volt az egyetem részéről.

Babos József, az ELTE Kollégiumi Központjának vezetője kifejtette: a felújítás során hangsúlyos szerepet kapott az akadálymentesítés. Hozzátette: jelenleg a felsőoktatási intézmény hallgatói 11-12 százalékának tudnak kollégiumi férőhelyeket biztosítani.

A kollégiumi szobákban színvonaltól függően 9320-tól 17.475 forintig terjed a fizetendő havi díj összege

– mondta el.

 

Fitnessparkot és sportpályát is átadtak

A beruházás során az egyéves, teljes körű felújítás során a korábbi négyszemélyes szobákat háromszemélyessé, a 296 lakóhelyiségből hatvanat pedig kétszemélyessé alakítottak át. Az épület összes lakosztálya önálló fürdőszobát és WC-t kapott. A közlekedő területek és közös helyiségek nem csupán megújultak, hanem új funkciókkal is bővültek: kültéri fitnesspark és sportpálya, valamint felújított tornaterem is várja a sportolni vágyókat a létesítményben.

 

Helyiépítőipari cégekBudapestfelsőoktatásBudatétényoktatási beruházáskollégiumfejlesztésF-Építő Zrt.