2024.04.20, Szombat

A patinás szellemi műhelyek hangulatát árasztja az új Hegyvidéki Kulturális Szalon

MTI

2018.09.21. 12:14

Az épület az évi 1500 rendezvénnyel szerves részét képezi a kerület kulturális életének.

Hirdetés

Átadták a 12. kerületi Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületét. Az építkezés nettó 161,3 millió forintból, a Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósult meg, melynek kivitelezését a budapesti Archibona Kft. végezte.

Nagy volt az igény, költözni kellett

A kerület népszerű intézménye kinőtte korábbi, Böszörményi úti épületét, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a polgármesteri hivatallal szemben, a Törpe és a Kiss János altábornagy utca sarkán álló telken alakít ki új helyszínt az évi 1500 rendezvényt szervező Szalonnak.

Az épület alaptevékenysége a kulturális események kiszolgálása lesz, aminek központi eleme egy többfunkciós nagyterem.

Az alsó szinten kávézót hoztak létre, amely egyben az intézmény fogadótere, kiállítások és egyéb rendezvények otthona is. További 3-4 kisebb terem is kialakításra került az épületben.

Kultúrából nem lesz hiány

Tarlós István, Budapest főpolgármestere az ünnepi átadón elmondta: az építészeti megoldásoknak köszönhetően a terek barátságosak, világosak és átláthatók, a programok aktuálisak, mégis visszaidézik a patinás szellemi műhelyek hangulatát. A mintegy 600 négyzetméteres épületben az ismeretterjesztő és tudományt népszerűsítő előadások mellett rendeznek közéleti beszélgetéseket, zenés és irodalmi esteket, valamint egészségmegőrző klubokat és sportfoglalkozásokat is.

Az épület tematikájában illeszkedik a környezetéhez, hiszen a szemben lévő kerületi polgármesteri hivatal terén egész évben számos rendezvény várja az érdeklődőket koncertekkel, gasztronómiai fesztiválokkal.

Helyiépítőipari cégekHegyvidékkulturális központ