2024.04.19, Péntek

Jövőre már 5 ezer ember él és dolgozik majd Budapest új városnegyedében

magyarepitok.hu

2018.10.09. 15:14

A BudaPart fejlesztése nagy lendülettel halad: már 2019-től lakóépületek, irodaházak és üzletek várják a Rákóczi-híd Budai hídfőjénél épülő városrészbe beköltözőket.

Hirdetés

Miután a múlt héten letették a MOL Campus látványos 120 méter magas irodaközpontjának alapkövét közvetlenül a BudaPart mellett, most újabb hírek érkeztek a városnegyed fejlesztéséről, melynek szerves, de különválasztott részeként épül fel a MOL ambícióját hirdető épület is.

 

Foster + Partners

 

A Property Market Kft. fejlesztésében és a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében lezajló nagyszabású beruházásról legutóbb egy interjúban számoltunk be, ahol Schrancz Mihály fejlesztési igazgató árulta el a városnegyed építésének alapelveit és mutatta be folyamatát is (a linken az építkezés részleteit bemutató galéria is elérhető).

 

 

Már az első évben üzletek és szolgálatartóközpontok várjá majd a lakókat

Most a BudaPart sajtóközleményéből az derült ki, hogy BudaPart GATE irodaház bérbeadottsága már bő egy évvel az átadása előtt elérte a 40%-ot, és nagy a kereslet a Budapart Otthonok ’A’ és ’C ’épülete után nyáron megkezdett ’B’ és ’D’ lakóházak lakásai iránt is.

 

 

Az összesen 600 ezer négyzetméteresre tervezett, élhető, emberközpontú városrészből jelenleg mintegy 124 ezer négyzetméter épül: ebben a fázisban készül el 2019 végéig a BudaPart GATE és a jövő év során folyamatosan költözhetnek majd be az elkészülő lakásokba a tulajdonosaik is. Mindemellett már életének első évében teljes szolgáltatószektorral, így többek között bankokkal és üzletekkel várja majd az ott dolgozó 4300 és ott élő 1000 lakót a Dél-Budát meghatározó új városnegyed.

 

 

irodaHelyilakásépítésBudapestMarket Építő Zrt.új építésű lakásokBudaPartProperty Market Zrt.XI. kerület