2024.03.28, Csütörtök

Többfunkciós laktanyát kaptak a solymári tűzoltók

budapestkornyeke.hu, solymaronline.hu

2018.10.14. 12:25

A szertárból, vezérlőteremből és közösségi térből álló komplexum Kossuth-díjas építész tervei alapján készült el.

Hirdetés

Szombaton átadták a solymári tűzoltólaktanyát. A bázis önkormányzati- és magánforrásból két év alatt épült fel, az épület terveit a solymári önkormányzat megkeresésére Ferencz István helyi Kossuth-díjas építész álmodta meg és készítette el.

A komplexumban található tűzoltószertár három szerállással, 12 személyes öltözőszekrénysorral, mosógépekkel, külön mosdóval, toalettel felszerelt. A kapcsolódó kompresszorház a légzőpalackok töltését biztosítja, a toronyban helyet kapott tömlőszárító pedig a tisztítást és átszerelést gyorsítja meg.

MTI

Külön helyiséget kapott az épület intelligens működését biztosító vezérlőterem, a híradós egység. Innen működteti a számítógépes hálózat a házon belüli és kívüli kommunikációt: 16 kameraképet nézhet a hozzáférési jogosultsággal rendelkező személy. A három szerállás külön és egyben is aktiválható, az autóindítás, az ajtók és a riasztások innen vezérelhetők, és minden eseményről azonnali értesítés kerül a központi számítógépbe.

Az épület emeleti szintjén kialakítottak egy közösségi teret: a 160 négyzetméteres termet audiovizuális eszközökkel szerelték fel, és egy kisebb konyhát is létrehoztak.

HelyitűzoltóságSolymár