2024.03.29, Péntek

Diótörő-fesztivállal indul az adventi időszak

MTI

2018.11.29. 16:17

Advent alkalmából az Erkel Színház változatos programokat kínál, valamint karitatív tevékenységgel próbálja szebbé tenni a rászorulóknak ezt az időszakot.

Hirdetés

A budapesti Erkel Színháznál a Diótörő-fesztivál a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának minikoncertjével kezdődik.

A színház épülete előtti faházakban mézeskalácsot, kürtőskalácsot, sült gesztenyét és forró italokat vásárolhatnak az érdeklődők. Időszakosan az Opera művészei is segédkeznek majd az árusításban. Vasárnap Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója méri ki az első forró italokat az érdeklődőknek. A bevétel egy része és az adománygyűjtő mézeskalácsházak az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segítik.

Az Erkel Színház oldalában felállított színpadon december 6. és 23. között amatőr kórusok énekelnek az előadás előtti fél órában.

Előadások az adventi időszakban

„A diótörő” Csajkovszkij zenéjével, Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreográfiájával, Oláh Gusztáv díszletei között és Rományi Nóra jelmezeivel 24 alkalommal várja a közönséget december 14. és 31. között. A december 16-i matinéelőadáson 1800 belföldi és határon túli gyermeket lát vendégül.

 Az Opera művészeinek karitatív előadása, a Bohém Kiskarácsony Aczél András rendezésében december 18-án két alkalommal látható.

A Puccini Itáliája elnevezésű tematikus évadban hat alkalommal szerepel a Bohémélet december 8. és 27. között, ezek közül a december 21-i előadás Puccini születésének 160. évfordulójára esik. A jeles alkalmat megemlékezéssel és a zeneszerző legnépszerűbb, Nessun dorma kezdetű áriájával is megünnepli az Opera.

színházHelyiadománykoncertelőadásErkel Színházdiótörőkórus