2024.04.25, Csütörtök

Környezetbarát óvoda épül a fővárosban

pestbuda.hu

2018.12.10. 15:52

Az új intézmény csökkenti a kerületben lévő férőhelyhiányt, valamint környezetbarát megoldásokkal az épület energiafogyasztását is minimalizálja.

Hirdetés

Budapest II. kerületében új óvoda építését kezdik meg a Kadarka és a Szabadság utca sarkán álló területen. Az önkormányzat a beruházást 400 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósítja meg. Az építési költség előreláthatólag összesen több mint 800 millió forint lesz, az új óvoda összesen 1167 négyzetméter alapterületen kap majd helyet.


Szükséges a férőhelyek bővítése

Pesthidegkút a főváros egyik legnépszerűbb városrésze a családosok körében. A területen az óvodai beiratkozások száma évről évre nő, a jelentkezések minden évben meghaladják a rendelkezésre álló férőhelyeket. Bár az önkormányzat az elmúlt évtizedben közel 1,5 milliárd forint értékű beruházás keretében 750 új hellyel bővítette óvodai hálózatát, az intézményrendszer további bővítéseket igényel.


Környezetbarát lesz az új óvoda

Az új intézmény megépítéséhez szükséges telket az önkormányzat biztosítja és saját forrásból működteti majd. Az újonnan elkészült beruházás a Hidegkúti út 220. alatti óvodát váltja majd ki. Az új, korszerűbb épület üzemeltetési költségei az eddigieknél jóval alacsonyabbak lesznek, mivel napenergiát és csapadékvíz-hasznosítást fognak alkalmazni zöld megoldásként. Az épületben részleges pince, földszint és emelet lesz.

Az új óvoda elhelyezkedése meglehetősen szerencsés, mivel a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont, valamint az épülő uszoda területével határos. Az uszoda alkalmas lesz az óvodai igények ellátására, ami lehetővé teszi óvodai úszásoktatás bevezetését is.

 

HelyiBudapestóvodaóvodafejlesztésPesthidegkút