2024.03.29, Péntek
Felújított rendelőintézet fogadja a betegeket Budafokon
Illusztráció: A Budafokon működő, nemrég felújított BENU Szentlélek rendelő (budafokteteny.hu)

Felújított rendelőintézet fogadja a betegeket Budafokon

MTI

2019.01.16. 10:02

A több mint 50 éves intézmény az elmúlt években teljeskörű rekonstrukción esett át, melynek részeként megújult az elektromos hálózat és szigetelés is, valamint akadálymentesítették az épületet.

Hirdetés

Átadták a felújított, járóbeteg-ellátást biztosító Káldor Adolf Szakorvosi Rendelőintézetet Budafokon. A beruházás az önkormányzat és a kormány közös finanszírozásában valósult meg, több mint 1 milliárd forintból a Nova Bau Hungary Kft. kivitelezésében.


Új mammográfiai berendezéseket kapott az intézmény

Az állam 200 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez, melyből megújult a rendelőintézet eszközparkja, többek közt a mammográfiai berendezések – mondta el az átadón Németh Zsolt országgyűlési képviselő.

Karsay Ferenc polgármester kifejtette: a rekonstrukció során fejlesztették a rendelőintézet energetikai rendszerét, elektromos hálózatát, szigetelését és gépészetét, valamint akadálymentesítették is az épületet.


Hamarosan a gyermekrendelő is megújul

Az Egészséges Budapest Program keretében a kormány összesen 700 milliárd forintot fordít a főváros és Pest megye egészségügyi ellátásának fejlesztésére. Ennek következő lépéseként a gyermekrendelő és a védőnői szolgálat infrastruktúrájának felújítása következik Budafokon.

egészségügyi fejlesztésHelyiegészségügyBudafokháziorvosi rendelőEgészséges Budapest Program