2024.03.28, Csütörtök
A reneszánsz legnagyobb művészeinek alkotásait láthatjuk Budapesten

A reneszánsz legnagyobb művészeinek alkotásait láthatjuk Budapesten

mti.hu

2019.04.07. 08:00

A képeket a világ legrangosabb gyűjteményeiből, többek között a párizsi Louvre-ból kölcsönözték.

Hirdetés

Az olasz reneszánsz egyik legnagyobb mestere, Michelangelo, valamint Leonardo, Raffaello és kortársaik több mint 80 rajzát bemutató kiállítás nyílt a budapesti Szépművészeti Múzeumban. A Budapesti Tavaszi Fesztivál a magyar és a nemzetközi képzőművészet nagy alakjainak munkáit vonultatja fel. A tárlatnak a Szépművészeti Múzeum nemrég megújult kiállítóterei adnak otthont.

„Magyarországon először mutatja be tárlat Michelangelo művészetét, ráadásul nem sokkal a múzeum Leonardo-kiállítását követően” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója.

„Az utóbbi időben a világ több nagy múzeuma is kiállítást szentelt Michelangelo művészetének. Komoly kihívás tehát Michelangelo rajzművészetét új nézőpontból megközelíteni” – tette hozzá az igazgató.

A tárlat fókuszában a reneszánsz képzőművészetét leginkább foglalkoztató téma: az emberi test ábrázolása áll.
A június 30-ig megtekinthető kiállításra Michelangelo harminc alaktanulmányát kölcsönözték a világ legrangosabb gyűjteményeiből, többek között a londoni British Museumból, a firenzei Uffiziből és a Casa Buonarrotiból, a párizsi Louvre-ból, a bécsi Albertinából és a haarlemi Teylers Museumból.

HelyikiállításBudapestfestészetSzépművészeti Múzeum