2024.04.20, Szombat
Javul a környezetbiztonság, új fákat kap a főváros

Javul a környezetbiztonság, új fákat kap a főváros

mti.hu

2019.04.24. 15:15

Évente 800-1000 fát vág ki, és körülbelül 5000 fát ültet a Főkert.

Hirdetés

A következő hetekben a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. (Főkert) megkezdi a balesetveszélyes belvárosi fák kivágását, helyette pedig újakat ültet. Az elmúlt hetekben lezárultak a közterületi faállományt érintő felmérések, amik alapján megállapították, hogy egyre sürgetőbbé válik a közterületi faállomány cseréje a fővárosban.

Az rekonstrukció elsődleges célja az emberi élet védelme, a balesetek, az ágleszakadások, azaz városi környezetbiztonsági kockázatok lehetséges kiküszöbölése. A program keretében évente 800-1000 fát vágnak ki, és körülbelül 4000-5000 fát ültetnek.

Az Andrássy úti fasort is érinti a beavatkozás

A balesetveszélyesnek ítélt fák esetében a Főkertnek azonnal meg kell tenni a szükséges veszélyelhárítási beavatkozásokat. A súlyosan leromlott egészségi állapotban lévő fák esetében a kidőlés veszélyének kockázata egyre csak növekszik.

A balesetek elkerülése érdekében a főváros kiemelten kezelt területein is beavatkozásokat fognak végrehajtani a közeljövőben. Így például a Bajcsy-Zsilinszky út, a Fehérvári út, a Szilágyi Erzsébet fasor, illetve az Andrássy út fái is lecserélődnek.

HelyiBudapestKözbiztonságkörnyezetvédelemfaültetés