2024.03.28, Csütörtök
Új szárnyat kapott egy budai kórház
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új szárnyat kapott egy budai kórház

magyarepitok.hu

2019.05.24. 14:21

A Szent Ferenc Kórház közel nulla energiaigényű új épületében 40 pácienst tudnak elhelyezni, a kerület négy háziorvosi rendelője is ideköltözik.

Hirdetés

Budapesten átadták a Szent Ferenc Kórház új épületszárnyát. A kórház jelenlegi befogadóképességét megduplázó projektet a Market Építő Zrt. kivitelezte a budai II. kerületben, a Széher úton található intézményben.

A korábbi közbeszerzési adtok szerint a közel nulla energiaigényű új épületben

  • kétágyas, külön fürdőszobás kórtermeket,
  • képalkotó diagnosztikai részleget,
  • új szakrendelő- és családorvosi helyiségeket,
  • valamint rehabilitációs tornatermet alakítottak ki.

A mintegy 1700 négyzetméteres új épületben 40 pácienst tudnak elhelyezni. A kerület négy háziorvosi rendelője is ideköltözik.

A kórház kardiológiai rehabilitáció területén Közép-Magyarország kétmillió fős lakosságát látja el, emellett egyházi kórházként az egész országból fogad betegeket.

A projekt a kormány közel 3 milliárd forintos támogatásával valósult meg. Az eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett. A tárcavezető elmondta, a kórház bővítése folytatása az egyházi egészségügyi fejlesztéseknek és az Egészséges Budapest Programnak. Hozzátette, utóbbi megvalósítására a kormány az elmúlt két évben 70 milliárd forintot biztosított, idén pedig 42 milliárd forintot fordít rá.

HelyiMarket Építő Zrt.kórházfejlesztésegészségügyi fejlesztés