2024.03.28, Csütörtök
Egy hónapra gyerekszigetté változik a Hajógyári-sziget
fokert.hu

Egy hónapra gyerekszigetté változik a Hajógyári-sziget

mti

2019.05.27. 15:35

Koncertek, kalandpark és retrovideojáték-sátor is várja a családokat minden hétvégén.

Hirdetés

Hagyományosan június első hétvégéjén, vagyis szombaton indul a csaknem egy hónapon át tartó játékfesztivál, Generali Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten. Az első hétvégén a nagyszínpadon Halász Judit mellett fellép a Daniel Speer Brass is, amely a legismertebb rajzfilmslágereket idézi fel rézfúvósok segítségével - írják közleményükben a szervezők.   

A Kabóca Bábszínház egy szórakoztató mesével készül a kisebb gyerekeknek, akik a különleges hangszerek világába is elkalandozhatnak az interaktív hangszerbemutatón, a HangolÓra programhelyszínen.    

A Cserkésztáborban akadálypálya és számháború várja a kalandra vágyókat vagy kedvenc meseszereplőiknek segíthetnek a Meseerdőben, de különféle apró tárgyakat is lehet majd itt alkotni.    

A kézműves palotában a virág nemezelést lehet megtanulni, de lesz agyagozó műhely is, a M!ND kreatív foglalkozásain pedig képzőművész hallgatók mutatják meg, miként lehet a természetben rejlő kincsekből hasznos vagy szép tárgyakat készíteni.    

A DEMO Wood design workshopon a filmezés világába nyerhetnek betekintést a 10-14 éves gyerekek, míg a Generali Sportparkban 15 különféle akadályon küzdhetik át magukat a bátrabbak. Hasonló izgalmak várnak a kalandra vágyókra az íjász helyszínen és a Bringaszigeten is, ahol három éves kortól készülnek kerékpáros játékokkal a szervezők.    

A Karamella Cirkuszvilágban hullámzó ágy, száraz víz, selyem paradicsomlé és bedugaszolt ajtók várják az izgalmakat keresőket, de meg lehet látogatni Rolando bűvészt is, aki örömmel osztja meg varázstudását az érdeklődőkkel.   

A Gyerek Paradicsomban virágot lehet ültetni, locsolni, növényjelölőt vagy palántázó poharat készíteni, de a gyógynövényekkel is meg lehet ismerkedni, míg az állatsimogatóban a falusi állatokkal barátkozhatnak össze közelebbről a gyerekek.   

A Retro videojáték-sátor nosztalgikus időutazást ígér, hiszen itt ki lehet próbálni az elmúlt 40 év videojáték konzoljait és az otthoni számítógépek ismertebb darabjait is.

HelyigyerekekjátékÓbuda