2024.04.25, Csütörtök
Műemléképület születik újjá irodaházként a pesti belvárosban
Illusztráció - a pesti belváros egyik műemléképülete (Fotók: ebhinvest.hu)

Műemléképület születik újjá irodaházként a pesti belvárosban

ebhinvest.hu

2019.05.21. 11:21

A felújítás következő szakaszában az EB Hungary Invest elvégzi többek közt a nyílászárók cseréjét, valamint a szigetelési és belsőépítészeti munkálatokat is.

Hirdetés

Az EB Hungary Invest Kft. munkájával új irodaépületet alakítanak ki Irányi Palace néven az V. kerületi Irányi utca 17. szám alatt. Az épület felújítási és építési munkálatait 2018 októberében kezdték el.

A beruházás során a közeljövőben ezek a feladatok következnek:

  • zsaluzási és állványozási munkák,
  • bontási és vasbeton munkák,
  • falazási és egyéb kőműves munkák,
  • ács-, tetőfedési és bádogos munkák.

 

Hamarosan sor kerül a nyílászárók cseréjére is, valamint elvégzik a szigetelési, gépészeti és elektromos munkákat is. A felújítás érinti különféle belsőépítészeti munkákat is magába foglal.

A projekt várhatóan 2020 második negyedévében fog befejeződni.

Budapest belvárosában, a Szervita téren egy másik, monumentális irodaház építése is zajlik, melynek keretében 2020-ra elkészül az öt szint mélységű föld alatti térrel rendezlkező Szervita Square Building. A projekt a Horizon Development fejlesztésében valósul meg, amelynek alapozási munkálatait a DVM group partnereként a HBM Kft. végzi. A luxuskategóriás épületben többek közt irodákat és orvosi rendelőt is kialakítanak.

A főváros XXII. kerületében is új üzleti park építése kezdődik Park22 néven, a beruházás értéke 15 milliárd forint. A fejlesztés során hat raktárcsarnok épül, amelyből háromhoz irodaépület is kapcsolódik majd. A projekt keretében kialakítanak 421 parkolóhelyet, egy 24 órás védelmi és beléptetési rendszert, valamint elektromos autótöltőket és kerékpártárolókat is.

irodaHelyiműemlékfelújításHBM Kft.EB Hungary Invest Kft.irodaház