2024.04.24, Szerda
A Hungaroringet idén már az új körforgalmi csomópontról lehet megközelíteni
KM Építő Kft.

A Hungaroringet idén már az új körforgalmi csomópontról lehet megközelíteni

magyarepitok.hu

2019.06.27. 11:39

A projekten a KM Építő Kft., a HE-DO Kft., és a PENTA Kft. alkotta konzorcium dolgozik.

Hirdetés

A tervezett ütemben halad az M3-as autópálya csomópontjának építése. Ahogy azt korábban megírtuk, tavaly júniusban már elkészültek az autópályát keresztező híd szélső pillérei, és elkezdték a déli körforgalom bekötő ágának építését is, 2018 végén pedig az épülő felüljáró gerendáit emelték be. A kivitelezési munkákat 2017 szeptemberétől a HE-DO Kft., a PENTA Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium végezte.

 

Ezek után megkezdődtek az M3-as autópálya Budapestről Nyíregyháza irányába haladó oldalán a felüljáró kialakításának állványépítési munkálatai is. A felüljáró az M3-as autópálya 19. kilométerénél épül meg, és az állványzat felállításához először a külső és a leállósávot zárták le.

Pár hét múlva forgalomba helyezik az új csomópontot

Most arról értesült lapunk, hogy a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont, valamint a csomópont és a 2101. jelzésű út közötti szakasz műszaki átadás-átvételi eljárása és forgalomba helyezése július végére befejeződik.

Így az idei Forma-1 Magyar Nagydíj látogatói már egy új és korszerű körforgalmi csomóponton tudják megközelíteni a helyszínt. Külön figyelmet érdemel a körforgalomban megépített, a Hungaroring aszfaltcsíkjának végtelenségét szimbolizáló mintegy 20 méter magas műtárgy, ami egyedi az országban.

HelyiBudapestFótMogyoródM3-as autópályaPenta Általános Építőipari Kft.He-Do Kft.KM Építő Kft.körforgalomNyíregyháza