2024.04.19, Péntek
Fontos csepeli útszakasz újul meg
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Fontos csepeli útszakasz újul meg

magyarepitok.hu

2019.07.16. 11:15

A rendszeres dugókon sokat segíthet, ha elkészül az elkerülő hiányzó szakasza Csepel központja és déli végpontja között.

Hirdetés

A BKK a TED-en kihirdette a csepeli gerincút folytatásának előkészítését célzó közbeszerzést. A majdani nyertes feladata a II-III. ütem megtervezése lesz.


Ezért van rá nagy szükség

A megtervezendő út új nyomvonalon épül meg, a becsült hossza 6,8 kilométer. A kiírás tartalmazza egy mintegy 2 kilométeres elsőrendű árvízvédelmi védvonal megtervezését is.

A régóta tervezett gerincút célja, hogy a települések belterületét elkerülve összekösse a Csepel-sziget lakott területeit a fővárossal.

A fejlesztés jelentőségét az adja, hogy az utóbbi évek agglomerációs népességrobbanása miatt a sziget településeiről egyre nehezebb bejutni Budapestre, a csúcsidőben hatalmas dugók terhelik az utakat.


A középső szakaszok hiányoznak

A gerincút első szakaszát 2013-ban már átadták. Az elkerülő északi végét a csepeli Teller Ede út képezi, míg a déli szakaszt a Tököl mellől induló, Halásztelek és Szigetszentmiklós közt elhaladó, az M0-s felett a Lakihegy és Csepel közötti területig átvezetett 5103-as közút.

A jelen kiírás tárgyát a két fenti szakasz közötti átkötés megoldása képezi. A második ütemben a Posztógyár utcát hosszabbítják meg a Mag utcáig. A harmadik ütemben a nyomvonal a Mag utcán és a Salak úton, majd beépítetlen területeken haladva éri el a II. Rákóczi Ferenc utat a Cseresznyefa utcánál – derül ki az ittlkakunk.hu korábbi cikkéből.


Ezeket a feladatokat kell megoldani 

A majdani nyertes ajánlattevő számára többek közt az alábbi feladatokat jelöli ki a hirdetmény:

  • tanulmányterv,
  • környezeti hatásvizsgálat,
  • két teljeskörű engedélyezési tervdokumentáció (Budapest közigazgatási határán belül és kívül),
  • két kisajátítási terv (Budapest közigazgatási határán belül és kívül),
  • két teljeskörű kiviteli tervdokumentáció (Budapest közigazgatási határán belül és kívül) elkészítése.
HelyiTökölCsepelSzigetszentmiklós5103-as út