2024.03.29, Péntek
Megújul a főváros egyik elsődleges közlekedési csomópontja
infostart.hu

Megújul a főváros egyik elsődleges közlekedési csomópontja

magyarepitok.hu

2019.08.16. 10:26

A 80-as években kiépült óbudai felüljárónál többek közt a pályaszerkezetet és a szigetelést is kicserélik, kijavítják a pillérek hibáit.

Hirdetés

A BKK kihirdette a budapesti Flórián tér felüljárójának felújítására kiírt közbeszerzés eredményét. A projekt kapcsán műszaki ellenőri feladatokat a Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt. látja el.

Az óbudai csomópontban a 364 méter hosszú déli és a 322 méteres északi közúti felüljárók újulnak meg. A munkák során többek közt pályaszerkezet csere, szigetelés csere is történik, emellett új vasbeton monolit szegély épül korláttal. A hídfőknél új dilatációs szerkezet épül be, a víznyelőket megtisztítják. A támfalak és a hídfők beton felületeinek lokális hibáit kijavítják, akárcsak a pillér oszlopok lokális hibáit.

A Flórián téri felüljárót az 1980-as években a felerősödő forgalom miatt építették, hogy meggyorsítsa az áthaladó forgalmat. A 2×2 sávos felüljárónak a tér tehermentesítése volt a feladata, másrészt bekötötte a kelet-nyugati közlekedési tengelyt biztosító Árpád-hídhoz az észak-dél irányú budai közlekedést. Szintén ebben az időszakban épült ki az aluljárórendszer is, mellyel így három szintes közlekedési csomópont létesült a tér közepén.

Helyiközlekedés