2024.03.28, Csütörtök
Megújult a budai Macis játszótér
MTI/Bruzák Noémi

Megújult a budai Macis játszótér

MTI

2019.08.15. 16:12

A játszótéren főleg fából készült, egyedi tervezésű eszközök, hinták, mozgalmas, erőpróbáló játékok és statikus szoborjátékok kaptak helyet.

Hirdetés

Megújult a II. kerületi, Görgényi úton található Macis játszótér 32 millió forintos önkormányzati támogatásból a Pilisi Parkerdő Zrt. kivitelezésében.

A megújult játszótéren főleg fából készült, egyedi tervezésű eszközök, hinták, mozgalmas, erőpróbáló játékok - kalandmászóka, oszlopbolyongó - és statikus szoborjátékok kaptak helyet. A talaj biztonságos, ütéscsillapító burkolatot kapott, a játszótér központi témája pedig az erdei élővilág, azon belül a barna medve lett.

Az önkormányzati támogatásból a játszótér környezetét is rendbe tették: új utcabútorokat helyeztek el és felújították a parkolót, az erdei sétautat, valamint a szemeteseket is.

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere a játszótér átadóján azt mondta, az együttműködés célja a város erdőterületeinek megóvása, a II. kerület természeti fenntarthatóságának és a kerületben élő családok életminőségének javítása.

HelyijátszótérközparkBudapest