2024.03.29, Péntek
Elsőként ezt a termet avatták fel a megújult Eiffel Műhelyházban
Főkép: látványterv (opera.hu), további fotók: Ligeti Edina

Elsőként ezt a termet avatták fel a megújult Eiffel Műhelyházban

2020.02.26. 10:35

A MÁV egykori szerelőcsarnokát, amely Eiffel Műhelyház néven él tovább a Strabag építette újjá.

Hirdetés

Egy héttel a hivatalos átvételt megelőzve, hat csapat meghívásával megrendezett futsaltornával avatták fel a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházának multifunkcionális sportpályáját, melyet a Strabag Építő Kft. kivitelezett. A multifunkcionális sportpálya mellett a létesítményben színház- és próbatermek, jelmez- és díszműhelyek, valamint raktárak kapnak helyet.

 

Ókovács Szilveszter és Sárfalvi Péter

Az Operaház a márciusban megnyíló Eiffel Műhelyház tereit az intézmény történetének kiemelkedő alakjairól nevezi el. Az esemény előtt Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Ókovács Szilveszter főigazgató közösen leplezte le a sportpályának nevet adó Járay József emléktáblát.

 

A terem több labdajáték gyakorlását teszi lehetővé a dolgozóknak

Ahogy azt korábban már megírtuk, a futsal, kézi-, kosár-, röplapda és lábtengó gyakorlása mellett, teniszre és tollaslabdára is alkalmas, öltözővel, zuhanyzókkal és edzőteremmel kiegészített komplexumot hoztak létre. A létesítmény a jövőben az Opera munkatársainak szabadidős testmozgásához kíván megfelelő tereket biztosítani. A beruházás célja, hogy egyaránt szolgálja a kollégák fizikai és mentális egészségét, ezáltal pedig a nagyközönségnek nyújtott produkciókat is.

 

 

A többszörösen díjazott tízpróbázó, majd jelentős operaénekesi pályát is befutó tenor, Járay József nevét viselő csarnokban a Magyar Állami Operaház Futballválogatottja vendégül látta:

  • a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottját,
  • a Magyar Színészválogatottat,
  • a Nemzeti Színház Futballválogatottját,
  • valamint a tervező és a kivitelező cégek képviseletében a Közti Zrt. és a Strabag Futballválogatottját.

A körmérkőzéses torna a Strabag győzelmével zárult.

HelyiBudapestStrabagbarnamezős beruházásokkulturális központ