2024.04.18, Csütörtök
Két újabb megálló felújítása kezdődik meg az M3-as metróvonalon
magyarepitok.hu

Két újabb megálló felújítása kezdődik meg az M3-as metróvonalon

mti.hu

2020.02.25. 08:30

A belvárosi szakaszon is elkezdik az állomások felújítását: itt a Swietelsky Építő Kft. végzi el a munkát

Hirdetés

Márciusban az Arany János utca és a Ferenciek tere megállóhelyeken kezdi el a metrófelújítást a kivitelező Swietelsky Építő Kft. Korábban megírtuk, hogy két belvárosi állomás lezárásával folytatódik a 3-as metró korszerűsítése, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legfrissebb sajtóközleményében megírta, hogy a ez a modernizálás március 9-én kezdődik el. A kivitelező Swietelsky Építő Kft. a teljes projektet (melynek számos más eleme is van) pedig 2022 végére zárja le.

Így a 3-as metró déli szakaszának rekonstrukciójával párhuzamosan, a belvárosi szakaszon is megkezdődik az állomások felújítása.

A metró hétköznapokon továbbra is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik.

Jelenleg csupán annyi változás várható, hogy az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson megállás nélkül haladnak majd át a szerelvények. A két állomás környéke sűrűn járó belvárosi felszíni járatokkal - a megszokottnál gyakrabban induló 2-es villamossal, a kiskörúti járatokkal és a Rákóczi úti autóbuszokkal - továbbra is elérhető marad.

 

A gyors haladást a több szakaszon zajló munka is biztosítja

A három ütemre osztott metrófelújításban a déli, Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon tavaly áprilisban kezdődött el a munka: az állomásokat itt a Strabag újítja fel. A korábban már megújított északi szakaszt márciusban adták át, itt hat állomást modernizált a Strabag Építőipari Zrt., az alagutakat és vágányokat pedig a Swietelsky Vasúttechnika Kft. újította fel.

A középső szakaszon a tervek szerint 2020 júliusától a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásokon is elindul a korszerűsítés.

A Nyugati pályaudvar és a Semmelweis Klinikák állomások közötti szakasz teljes lezárása a déli szakasz forgalomba helyezése után, 2020 végén várható. A Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások felújítása az utolsó ütemben, 2022-ben valósul meg.

HelyiStrabagSwietelsky Magyarország Kft.Swietelsky Vasúttechnika Kft.metrófejlesztésmetrófelújításSwietelsky Építő Kft.