2024.04.18, Csütörtök
Már szerkezetkész a Lágymányoson épülő irodaház
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Már szerkezetkész a Lágymányoson épülő irodaház

magyarepitok.hu

2020.03.10. 10:55

Az evosoft WING által fejlesztett székháza hat emelettel és négyszintes mélygarázzsal épül fel a Duna-parton a KÉSZ Építő Zrt. generálkivitelezésében.

Hirdetés

Budán a kivitelezők megtartották a Siemens-csoporthoz tartozó evosoft Hungary Kft. által előbérletben kibérelt, WING fejlesztésben megvalósuló irodaház bokrétaünnepségét.

A létesítmény a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Parkban jön létre, annak második ütemeként, a KÉSZ Építő Zrt. generálkivitelezésében. Az irodaház fejlesztője a Wing Zrt., az épület generáltervezője a WING leányvállalata, az Aspectus Architect.

Kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A hatékonyságot növeli a székházban összevont munkaerő

Ahogy arról korábban részletesen beszámoltunk, a projekt mélyépítési munkálatait a HBM Soletanche Bachy Kft. végezte el. A beruházás alapkövét tavaly márciusban tették le, a szerkezetépítési fázis kezdetekor, utóbbit az Épszerk-Pannónia Invest Kft. (ÉPI) kivitelezte, több munkafolyamatot is saját gyártású elemekkel megvalósítva.

Az új irodaház Újbudán, az ELTE Lágymányosi Campusát körülölelő Magyar Tudósok körúton épül fel a Duna partján, földszint, 6 emelet, 4 szint mélygarázs elosztással. Az evosoft az új épületben az eddig budapesti telephelyeken végzett szoftverfejlesztői tevékenységét vonja össze, ezzel növelve a hatékonyságot.
 

Meghatározó szerepben a zöld megoldások

A közel 22.000 négyzetméteres irodai területéből az evosoft Hungary Kft. szoftverfejlesztői mintegy 20.400 négyzetméteren fognak majd dolgozni a legújabb digitalizációs megoldások létrehozásán. A mélygarázs szinten 1900 négyzetméteres raktár, laborok, valamint 512 parkolóhely jön létre.

A székház LEED Gold környezettudatos minősítéssel épül meg zöld belsőudvarokkal, továbbá a tetőkön és a teraszokon is nagy felületeken alkalmazott zöldnövényzettel. A második emeleti panorámás teraszról kilátás nyílik a Dunára és a pesti belvárosra.


Több szereplő számára is mérföldkő ez az építkezés

Az irodaház legmagasabb pontját ünneplő bokrétaünnepen Sármay Balázs a generálkivitelező KÉSZ Építő Zrt. projektigazgatója úgy fogalmazott, bár az építkezés leglátványosabb része lezárult, a cégükre még jelentős feladatok várnak. „A homlokzati munkák és a belső gépészeti munkák már javában folynak” – árulta el az igazgató, aki hozzátette, magas fordulatszámra lesz szükségük az épület szeptemberi átadásához.

A szerkezetépítő ÉPI részéről Barati Csaba, ügyvezető igazgató-helyettes azt emelte ki, hogy ez a nap a 30 éves vállalatuk számára is mérföldkőnek számít. „Cégünk újra bebizonyította, hogy még mindig a szerkezetépítés szegmens egyik meghatározó szereplője, amely magas színvonalon, a határidőket betartva képes dolgozni.” Azt is elmondta, hogy a kivitelezés során 69 ezer négyzetméter függőleges és vízszintes felületet zsaluztak be közel egy év alatt.

Schőmer Norbert a Wing Zrt. vezérigazgató-helyettese megköszönte a projektben részt vevő vállalatok eddigi teljesítményét és szakértelmét, valamint támogatásáról biztosította a kivitelezőket a határidőben történő sikeres befejezés érdekében.

HelyiBudapestirodaház