2024.04.20, Szombat
Átadták a megújult Függetlenségi parkot Újbudán
A park látványterve (fokert.hu)

Átadták a megújult Függetlenségi parkot Újbudán

MTI

2020.06.07. 07:55

A park szélén körbefutó széles járdákon belül új multifunkcionális tér készült, a sportterületen street workout eszközök, nyugágyak, valamint padokkal kialakított pihenőhely is várja a kikapcsolódni és sportolni vágyókat.

Hirdetés

Átadták a teljesen újjáépült Függetlenségi parkot Újbudán - közölte a kerületi önkormányzat pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a 25 millió forintos beruházás során a Főkert felújította a szökőkutat és az emlékművet, köré pedig pihenőteret épített. A park szélén körbefutó széles járdákon belül új multifunkcionális tér készült, a sportterületen street workout eszközök, nyugágyak, valamint padokkal kialakított pihenőhely is várja a kikapcsolódni és sportolni vágyókat.

A "Budapest 2019 - Európa sportfővárosa" program részeként 7 fővárosi, köztük 3 újbudai park újul meg.

A XI. kerületben elsőként a Függetlenségi park felújítása fejeződött be, a Petőfi híd lábánál lévő Egyetemisták parkjának fejlesztése 2-3 héten belül ér véget. A harmadik helyszín a Gazdagréti lakótelep déli részén lesz, ahol szintén többfunkciós sportterület készül, és a környéket is rendbe teszik majd - olvasható a közleményben.

A tervezett parkok látványtervei a Főkert honlapján, a www.fokert.hu/sportfovaros/ oldalon érhetők el.

HelyiBudapestÚjbudaközpark