2024.03.28, Csütörtök
Koreai cég épít orvosi eszközöket gyártó üzemet Gödöllőn
Illusztráció

Koreai cég épít orvosi eszközöket gyártó üzemet Gödöllőn

MTI

2020.07.28. 19:00

A fejlesztésnek köszönhetően erősödik a térség gazdasági potenciálja, emellett pedig magas technológiai színvonalat hoz az országba.

Hirdetés

A Samyang Biopharm 8,6 milliárd forintos beruházással orvosi eszközöket gyártó üzemet hoz létre Gödöllőn, amely első körben 55 munkahelyet teremt, ehhez a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – derült ki a beruházásbejelentő sajtótájékoztatón.

A gödöllői a Samyang-csoport orvosi eszközgyártási divíziójának első európai gyára, egyben az első koreai gyógyszeripari beruházás Magyarországon.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a koronavírus-járvány időszakában egyértelművé vált, hogy milyen nagy jelentősége van az egészségügyi gyártási kapacitásoknak, ez a beruházás pedig csökkenti Magyarország kitettségét a nehéz időszakokban is. Hozzátette azt is: a koreai beruházások a legmagasabb technológiai színvonalat hozzák, komoly kutatás-fejlesztési eredményeken alapulnak és magas hozzáadott értékükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltása gyorsan menjen végbe

A Samyang a legnagyobb múltú koreai cégek közé tartozik, egyik üzletága már egy évtizede jelen van Magyarországon, az új beruházással magas technológiai színvonalat, szervezeti és munkakultúrát hoz, ezzel tovább erősödik a térség gazdasági potenciálja.

GödöllőHelyiüzemépítés