2024.03.29, Péntek
Impozáns kilátó épül a Naplás-tó közelében
Fotók: Pilisi Parkerdő

Impozáns kilátó épül a Naplás-tó közelében

parkerdo.hu

2020.08.12. 18:22

A Pilisi Parkerdő Zrt. céljai közt szerepel, hogy több fejlesztést kapjanak a városi erdők – ebbe a koncepcióba illeszkedik bele a kilátó építése.

Hirdetés

Modern kilátó épül a XVI. kerületi Naplás-tó mellett, amely a fák fölé magasodik majd, ezzel teljes panorámát nyújt környékre – derül ki a Pilisi Parkerdő Zrt. közleményéből. A terepmunkálatok a szükséges engedélyek birtokában augusztus első hetében indultak, az épület várhatóan már őszre elkészül. A kilátó terveit a Robert Gutowski Architects készítette, a kivitelező pedig a Prédikálószéki-kilátót is építő Fitotron System Kft.

A városi erdők ökológiai és turisztikai értékének fejlesztése a Pilisi Parkerdő Zrt. egyik kiemelt célkitűzése.

A főváros pesti oldalán elhelyezkedő erdőterületek fejlesztési szempontból jelentős potenciállal rendelkeznek, ezért is fontos a XVI. kerületi Naplás-tó környezetébe tervezett új kilátó építése.

 

Fotók: Pilisi Parkerdő

A kilátó koncepciójának kialakítása során, a helyszín adottságait figyelembe véve fontos szempont volt, hogy a kilátó a fák fölé magasodjon, ezzel teljes panorámás kilátást téve lehetővé a környékre. Mindezt a XVI. kerületi Naplás-tó mellett, amely terület az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó- és pihenőövezetté.

A Naplás-tavi kilátó is a Pilisi Parkerdő városi erdő fejlesztési programjának egyik eleme, amelynek megvalósítását a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé.

 

Fotók: Pilisi Parkerdő

 

Galéria

HelyiturizmusBudapestökoturizmuskilátók