2024.03.28, Csütörtök
Már a negyedik emeletnél tart az ország legmagasabb épületének a projektje
Látványterv: Market Építő Zrt.

Már a negyedik emeletnél tart az ország legmagasabb épületének a projektje

magyarepitok.hu

2020.08.04. 10:14

A MOL Campus mintegy 86 000 négyzetméter alapterületű lesz, és 2500 munkavállaló számára biztosít munkavégzési lehetőséget.

Hirdetés

Folyamatosan halad a MOL Campus, a MOL új székházának építése - adta hírül közösségi oldalán a Market Építő Zrt. Az ország legmagasabb épületét kivitelező vállalat egy felsorolásban összegezte a júliusi hónap legfőbb mérföldköveit:

  • a pódiumon is elkészült a pincerész és megindult a földszint feletti födém kivitelezése;
  • a torony épületrésznél a 4. emelet feletti födém betonozása megtörtént;
  • elkészült a kúszózsaluzat;
  • a pinceszinteken folytatódtak a szakági építések: a falazási, a szárazépítészeti, az épületvillamossági és a gépészeti munkák;
  • a pince feletti födém vízszigetelése megkezdődött.


Ilyen építőipari kihívásokat még nem kezelt egyik magyar cég sem

A MOL Campus mintegy 86 000 négyzetméter alapterületű lesz, és 2500 munkavállaló számára biztosít munkavégzési lehetőséget. A 120 méter magas épület magasépítési kivitelezése tavaly szeptemberben kezdődött el, és június eleji közleménye szerint a Market Építő Zrt. a kivitelezési projekt 10%-os készültségi szintjénél járt.

Ahogy korábban is jeleztük, a 28 emeletes irodaház projektje számos olyan építőipari kihívást tartalmaz, amit Magyarországon még nem hajtott végre egy cég sem. A Mol Campus a Rákóczi-híd budai vége közelében, a szintén a Market által kivitelezett BudaPart iroda- és lakónegyed projekt közvetlen szomszédságában jön létre. A melléje telepített konténerváros jelenleg a főváros egyik legnagyobb építőipari organizációs helyszíne a több mint 180 konténeregységével.

HelyiMarket Építő Zrt.irodaMOL CampusTorony