2024.03.28, Csütörtök

Ezúttal a Városmajori Klinika 2,17 milliárd forint értékű fejlesztését vállalta el az F-Építő és a DENCO.

Hirdetés

Júliusban Semmelweis Egyetem vezetői mondták el, hogy a budapesti orvosi egyetem két klinikája is jelentős felújítást kap. Miután hétfőn a két intézményből nemrég összevont Belgyógyászati és Hematológiai Klinika fejlesztéséről számoltunk be (melyet a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. végez el), most a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika építkezéséről jelentek meg adatok az uniós közbeszerzési értesítőben.

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. projektjében a Budán, a XII. kerületben a Városmajor utca 68. szám alatt található épület átfogó átalakítást és felújítást kap. A nettó 2,179 milliárd forintos fejlesztést az F-Építő Generál Zrt. és a DENCO Klimatechnnikai Kft. vállalta el.

 

Megújulnak a műtők, új transzplantciós részleg is épül

Az egyetem korábbi közlése szerint Semmelweis XXI. Fejlesztési Projektben lezajló fejlesztések során a Városmajori Klinikán

  • felújítják az ér- és szívsebészeti műtőket,
  • egy új operációs helyiséggel bővül a műtőblokk,
  • kialakítanak egy 10 ágyas, modern perioperatív transzplantációs részleget is,
  • valamint létrejön egy sportkardiológiai ambulancia.

Az F-Építő és a DENCO most 1551 négyzetméteren fog átalakítási és modernizációs munkát végezni, a 10 ágyas részleg kialakításához kapcsolódóan 611 négyzetmétert alakítanak át és beépítik főépület 194 négyzetméteres tetőterét. Összesen 2413 négyzetméternyi átalakítás, felújítás és bővítés tartozik a beruházásba.

Helyiépítőipari cégekBudapestXII. kerületegészségügyi fejlesztésF-Építő Zrt.Semmelweis EgyetemFertődi Építő Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)DENCO Klimatechnnikai Kft.