2024.04.20, Szombat
Újabb mérföldkő a Városligetben: átadták az új sportcentrumot
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu és Városliget Zrt.

Újabb mérföldkő a Városligetben: átadták az új sportcentrumot

2020.09.03. 12:27

Birtokba veheti a közönség Budapest legsokoldalúbb szabadtéri sportlétesítményét, az új Városligeti Sportcentrumot.

Hirdetés

Szerdán délben átadták a budapesti Városliget területén kialakított új sportközpontot. Az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződésénél megépült Városliget Sportcentrumban a sportpálya kivitelezését az Árla Kft., az öltözőkét az Aktuál Bau Kft. végezte. A mintegy 36 ezer négyzetméteres területen található komplexumban a közművek műszaki ellenőrzését és projektmenedzsment feladatait az Óbuda Group látta el a Főber Zrt.-vel konzorciumban. A park terveiért a Garten Studio felelt.

Kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu és Városliget Zrt.

 

Az egyre népszerűbb magyar találmány is kapott két pályát

Az új sportcentrumban két foglalható, kivilágított sportpálya is létrejött: a Városligeti Miniaréna Budapest új, egyik legmodernebb kivilágítható kézilabda pálya méretű műfüves labdarúgó pályája, melynek különlegessége, hogy fedett cserepadokkal, lelátóval, illetve digitális eredményjelző táblával is ellátták - derült ki Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója beszédéből.

A Kosárlabda Miniaréna az amatőr és profi kosarasok egyik kedvenc helye lehet. A szabványos méretű kosárpálya gumi burkolatú és 4,2 méter magas védőhálóval rendelkezik. A bérelhető sportpályákat a Liget Budapest Projekt honlapján lehet lefoglalni. Továbbá három multifunkciónális pálya is rendelkezésére áll. A ligeti hagyományoknak megfelelően asztalitenisz- és akadálymentesített sakkasztalok is helyet kaptak a Városligeti Sportcentrumban.

A Streetworkout pályán számos kültéri fitnesz eszközt helyzetek el, a világszerte egyre népszerűbb magyar találmányból, a Teqballból pedig két asztal is várja a látogatókat.

Elsősorban a különleges sportok iránt érdeklődőknek készült az úgynevezett Városligeti Pumptrack pálya, amely rollerezésre és gördeszkázásra is kitűnően alkalmas.

A sportolók kényelmét női, férfi és akadálymentesített öltözők, illetve ivókutak, kerékpártárolók szolgálják. A terület teljes zöldfelülete is gazdagodott; 60 új lombos fa és több ezer cserje, évelő növény lelt otthonra a parkban.

 

Tovább fejlődik a Liget

Idén ősszel további család- gyermek- és sportbarát fejlesztések várják majd a látogatókat. Elkészül

  • a két kilométer hosszú, kivilágított futókör,
  • egy újabb kutyás élménypark,
  • az új városligeti sétány Ajtósi Dürer sor és Damjanich utca közötti szakasza
  • valamint megújul a Kis Botanikus kert is a parkban.

A mostani parkfejlesztési ütemben 93.000 m²-nyi zöldfelület újulhat meg és több mint 200 lombos fát is elültetnek.

Galéria

Helyiépítőipari cégeksportberuházásokLiget Budapest ProjektVárosligetÓbuda GroupFőber Zrt.Aktuál Bau Építőipari Kft.Árla Kft.