2024.03.28, Csütörtök
Elkezdődhet a monori és a szekszárdi szakképző iskola korszerűsítése
Illusztráció (pixabay.com)

Elkezdődhet a monori és a szekszárdi szakképző iskola korszerűsítése

MTI

2020.11.30. 10:14

Új épületrésszel bővül a monori Szterényi József Technikum és Szakképző Iskola, valamint teljesen megújul a szekszárdi Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola épülete.

Hirdetés

Új épületrésszel bővül a monori Szterényi József Technikum és Szakképző Iskola, valamint teljesen megújul a szekszárdi Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola épülete - közölte az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.

A közelmúltban megjelent kormányhatározatok értelmében megkezdődhet a két intézmény korszerűsítésének előkészítése.


Új tantermeket és tanműhelyeket kap a monori iskola

A közlemény szerint a Ceglédi Szakképzési Centrumhoz tartozó monori iskola főépületének új, mintegy 3 milliárd forintos beruházással készülő épületszárnya tantermeknek, tanműhelyeknek és egy ágazati képző központnak ad helyet.

Az intézmény fejlesztésével egy korszerűen kialakított oktatási környezet áll majd az iskola csaknem 600 tanulójának rendelkezésére.

A helyi vállalatokkal és vállalkozókkal kialakuló szorosabb együttműködés a térség gazdasági előrehaladását is elősegítené. A kormány 132,5 millió forintot biztosított az előkészítés költségeire - közölte az ITM.


Teljes körűen megújul a szekszárdi intézmény

A Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz tartozó szekszárdi iskola tervezett felújítási költsége mintegy 1,4 milliárd forint, amelyből megvalósul a háromszintes épület teljes körű rekonstrukciója, bővítése és akadálymentesítése. A beruházás magában foglalja az épület teljes energetikai felújítását és az udvartér rendezését is.

A felújítás után a mintegy 350 tanuló korszerű cukrász tanműhelyben, tankonyhában és tanétteremben sajátíthatja el a gyakorlati ismereteket.

Az ITM kitért arra, hogy a kormány elkötelezett a szakképzési intézmények infrastrukturális fejlesztése mellett. "Az iskolák fő feladata a készségek fejlesztése, az életen át tartó tanulás képességének megalapozása. A színvonalas körülmények között szakmát szerző fiatalok a mindenkori munkaerőpiaci kereslethez igazodva találhatnak jól fizető állást" - olvasható a közleményben.

iskolafelújításHelyiSzekszárd