2024.04.19, Péntek
Budapest-Balaton kerékpárút: megvan egy székesfehérvári szakasz kivitelezője
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Budapest-Balaton kerékpárút: megvan egy székesfehérvári szakasz kivitelezője

magyarepitok.hu

2020.12.09. 07:56

A tervezett 1,76 kilométer hosszú útvonal a Székesfehérvár Kisfalud városrészén fog vezetni a 8116 jelű út déli oldalán egy új vasúti átjáró létesítésével.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a TED-en közzétette a Budapest-Balaton kerékpáros Székesfehérvár menti szakászára vonatkozó közbeszerzés eredményét. A beruházásban a megyeszékhely bevezető szakaszán létesül kerékpáros útvonal a STRABAG Építő Kft. kivitelezésében több mint 365 millió forint értékben.

 

Új vasúti átjárót kap a szakasz

A tervezett 1,76 kilométer hosszú útvonal a Székesfehérvár Kisfalud városrészén fog vezetni a 8116 jelű út déli oldalán a meglévő gyalog- és kerékpárút folytatásában egy új vasúti átjáró építésével. A munkálatok során a 8116-os út északi oldalán lévő kerékpárút mellett a gyalogos labirintkorlátos vasúti átvezetés is változatlanul megmarad.

A kisforgalmú vasútvonal keresztezésénél megépülő új vasúti átjárónál viszont már egy kerékpáros labirintkorlátot alakítanak ki.

 

Kerékpáros aluljáró is létesül

Kisfalud Székesfehérvár egyik városrésze, amelyet délről a 8116-os út és a 7-es főút határolja. Az új kerékpárút a 8116 jelű út 17-es kilométere után 130 méterrel indul, a szelvényezés szerinti bal oldalon. A kerékpárút az országos közúttal párhuzamosan halad, majd ráfordul a 7-es főútra, illetve a Nagyszombati utcai csomópontban csatlakozik a meglévő Budai úti kerékpárúthoz.

A projekt során egy kerékpáros aluljáró is létrejön, amely áthalad a 7-es főút töltéstestén, és előregyártott vasbeton elemekből építik meg.

Továbbá a beruházás részét képezi a közvilágítási oszlopok áthelyezése is.

HelyikerékpárútStrabagSzékesfehérvár