2024.04.20, Szombat
Kilenc szakaszra bontva végzi a mátyásföldi útfelújítást a HE-DO
Fotók: HE-DO Kft.

Kilenc szakaszra bontva végzi a mátyásföldi útfelújítást a HE-DO

magyarepitok.hu

2021.01.15. 07:30

Burkolatot cserél, járdákat épít át és vízelvezető rendszereket újít fel a HE-DO Kft. a budapesti Csinszka utcában.

Hirdetés

A budapesti XVI. kerületi önkormányzat megbízásából, a munkaterület tavaly szeptember 28-án történő átvétele után elkezdte a mátyásföldi Csinszka utca felújítását a HE-DO Kft.

„A nagyjából 1400 méter hosszú utat kilenc építési szakaszra osztottuk fel, ahol kollégáim elbontják a régi útpályát, majd egységes, erősebb pályaszerkezetet építenek. A négy és fél méter szélességű kétrétegű aszfalt útpályát mindkét oldalon hetvenöt centiméter széles térkősáv kíséri, melyet süllyesztett szegélyek határolnak” – tájékoztatta lapunkat a beruházás fontosabb lépéseiről Timár Gellért, a HE-DO Kft. projektvezetője.

„Az út mellett a felszíni vízelvezető rendszer is megújul, szikkasztó árkok és alájuk elhelyezett szivárgócsövek juttatják majd vissza a csapadékvizet a talajba. A Csinszka utcában a gépkocsi behajtók és a személyi bejárók is új burkolatot kapnak, a járdákat pedig egy egységes, 1,3 méter szélességű térkő-felülettel látjuk el” – tette hozzá a projektvezető.

 

A tervek szerint májusban készülhet el a projekt

Öt építési szakasz már kopórétegig, egy pedig kötőrétegig készült el, a hatodik éppen bontás alatt van, míg két építési szakaszon a Fővárosi Vízművek Zrt. vízvezeték cseréjének elvégzését követően lehet elkezdeni az aszfaltozási munkálatokat.

A csapadékvíz elvezető rendszer megújítása március második felében kezdődik, míg a beruházás befejezése a Fővárosi Vízművek Zrt. munkájának függvényében május közepére várható.

HelyiútépítésBudapestHe-Do Kft.Mátyásföld