2024.03.28, Csütörtök
Emerald Residence: ahol egyesül a luxus lakótér a hotel szolgáltatásokkal
Fotók: Mapei Kft.

Emerald Residence: ahol egyesül a luxus lakótér a hotel szolgáltatásokkal

magyarepitok.hu

2021.06.15. 12:15

Az előtér, a vizes helyiségek és a konyha hidegburkolataihoz is a Mapei termékeit használták.

Hirdetés

Az egykori Belvárosi Távbeszélő Központ helyén épült meg az Emerald Residence apartmanház és butikhotel Budapesten 2020-ban. A létesítmény az V. kerületi Szervita téren található különböző korú és stílusú épületek között. Nem csupán lakóépületként funkcionál, hanem hotel is egyben, így széleskörű szolgáltatások segítik a lakók kényelmét.

A kiemelt turisztikai területen fekvő épület tulajdonosa a Biggeorge Property Zrt., amely az egyik legnagyobb magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő társaság. A munkálatok kivitelezője a Meto Építő Zrt. volt.

A hotelben 99 szobát és 50 lakást alakítottak ki, melyek a szálloda lakosztályaként működnek. Emellett további 56 lakás és étterem is található az Emerald Residence-ben.

Fotók: Mapei Kft.

Szinte minden lakás más-más burkolattal és fugaszínnel készült el

Az épület 2-5. szintjén lakó részeket, míg a felső 3 szinten teraszos lakásokat alakítottak ki. A beruházás alapgondolata az volt, hogy építészeti eszközökkel idézze fel a Szervita téren található Szent Anna templom és annak történelmi kapcsolatát az ide épített üvegfal által. A lakások hidegburkolatainak kialakítását a Ratskó Bau Kft. szakemberei készítették el.

Az előtér, a vizes helyiségek, a konyha hidegburkolataihoz is a Mapei termékeit használták.

Szinte minden lakás más-más burkolattal és nyolc különböző fugaszínnel készült el, melynek menedzselése nem volt egyszerű feladat. A lépcsőház MAPESONIC CR lépéshang csillapító lemezt kapott a lakások nyugalma és csendessége érdekében.

Két lobbi és az étterem hidegburkolatai 680 négyzetméteren

A lobbi hidegburkolatainak kialakításához 60x120 centiméteres burkolólapokat használtak a szakemberek.  Az étterem fekete chevron burkolatot kapott réz élvédő betétekkel, melyet MS RAPID ragasztóanyaggal ragasztottak a burkolólapra.

 

Pince és alárendelt helyiségek burkolati munkálatai 850 négyzetméteren

A pincében és az alárendelt helyiségekben 30x30 centiméteres kisebb lapokkal dolgoztak a mesterek.  A vízszigetelést MAPELASTIC AQUADEFENSE kent vízszigetelő anyaggal és MAPEBAND PE 120 hajlaterősítő szalaggal oldották meg. A burkolólapokat ADESILEX P9 ragasztóágyba fektették. A fugázást KERACOLOR FF FLEX fugázóanyaggal végezték. A csatlakozó hézagok tömítőanyaga az ecetsavartalmú, szilikonos termék, a MAPESIL AC volt.      

Hotelszobák hidegburkolatainak kialakítása 3150 négyzetméteren

A szakemberek PRIMER G alapozást végeztek a fogadófelületen. Az oldalfalon fényes, a padlón matt kivitelű, 45x90 centiméteres greslapokat KERAFLEX S1 ragasztóágyba fektették. A fugatömítéshez ULTRACOLOR PLUS terméket, míg a csatlakozó hézagok kitöltéséhez MAPESIL AC szilikonos anyagot alkalmaztak. Vízszigetelésként MONOLASTIC szigetelést alkalmaztak MAPEBAND EASY szalaggal.

Lépcsők kialakítása 200 négyzetméteren

A lépcsők kialakítása 200 négyzetméteren történt. Az aljzatra MAPESONIC CR gumi és parafa őrlemény hangszigetelő alátét lemezt alkalmazták, melyet ULTRABOND ECO V4SP ragasztóval rögzítettek a mesterek. A 60x30 centiméteres greslapokat KERAFLEX MAXI S1 ragasztóágyba helyezték.

                       

ADATOK

Referencia: Emerald Residence

Mapei termékekkel végzett munkálatok: hidegburkolás

Helyszín: Budapest

Kivitelezés éve: 2018-2020

Generálkivitelező: METO Építő Zrt.

Építész: SR Partners

Hidegburkolati kivitelező: Ratskó-Bau Kft.

Mapei partnerkereskedő: Ratskó-Bau Kft.

Mapei kapcsolattartó: Garay Gergely

 

FELHASZNÁLT MAPEI TERMÉKEK:

Hidegburkolás: Primer G, Mapelastic Aquadefense, Adesilex P9, Kerracolor FF Flex, Keraflex S1, Ultracolor Plus, Mapesil AC, Monolastic, Mapeband Easy, Mapesonic CR, Keraflex Maxi S1

Galéria

HelyiBudapestMapei Kft.HotellakóépületburkolatMeto Építő Zrt.Biggeorge Property Zrt.Ratskó Bau Kft.